Recept
« Terug naar recepten
Bali Saus
PT25M
Bali Saus
Een heerlijk bali saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
De Oosterse Keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bali Saus te bereiden
De santen mix in een kommetje doen en 2 dl kokend water toevoegen. Het vocht is santen.
Ui en knoflook fijn snipperen en vermengen met djahé + sambal + kemirienoten.
De olie verhitten in de wok en het uimengsel 2 minuten roerbakken.
Voeg dan ketjap + suiker + 2 dl water + citroensap toe. Breng dit aan de kook en laat het heel zachtjes pruttelen tot het ingedampt is tot een vrij dikke saus.
Nu 2 el santen erbij ndoen en nog alles eventjes zachtjes laten doorkoken.
Van het vuur halen en de gebakken uitjes erover strooien.
Ui en knoflook fijn snipperen en vermengen met djahé + sambal + kemirienoten.
De olie verhitten in de wok en het uimengsel 2 minuten roerbakken.
Voeg dan ketjap + suiker + 2 dl water + citroensap toe. Breng dit aan de kook en laat het heel zachtjes pruttelen tot het ingedampt is tot een vrij dikke saus.
Nu 2 el santen erbij ndoen en nog alles eventjes zachtjes laten doorkoken.
Van het vuur halen en de gebakken uitjes erover strooien.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Gerechten met santen, zoals deze saus kun je niet invriezen.