Recept
« Terug naar recepten
Balinese kip
PT60M
Balinese kip
Een heerlijk balinese kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balinese kip te bereiden
Snijd de ui in grove stukken
Rasp een theelepel gemberwortel
Pel de knoflookteen
Haal de zaad uit de rode pepers en doe dit alles in een blender
Voeg daar een eetlepel ketjap en de kemirinoten toe
Pureer alles tot een pasta
Verhit een lepel olie en fruit enkele minuten een lepel van de pasta hierin
Voeg er bastersuiker, citroensap, de santen en zout toe en breng alles aan de kook (wel blijven roeren!)
Snij de kip in vier stukken en leg die in de saus, sluit de pan en laat de kip een klein half uur sudderen tot het gaar is.
Tip: Lekker met rijst en spercieboontjes
Rasp een theelepel gemberwortel
Pel de knoflookteen
Haal de zaad uit de rode pepers en doe dit alles in een blender
Voeg daar een eetlepel ketjap en de kemirinoten toe
Pureer alles tot een pasta
Verhit een lepel olie en fruit enkele minuten een lepel van de pasta hierin
Voeg er bastersuiker, citroensap, de santen en zout toe en breng alles aan de kook (wel blijven roeren!)
Snij de kip in vier stukken en leg die in de saus, sluit de pan en laat de kip een klein half uur sudderen tot het gaar is.
Tip: Lekker met rijst en spercieboontjes