Recept
« Terug naar recepten
Balletjes van Kalkoen Vlees met een Veenbessen-Dipsaus
PT120M
Balletjes van Kalkoen Vlees met een Veenbessen-Dipsaus
In Amerika wordt veel kalkoen gegeten, dus zijn er ook vaak resten. Van die resten worden regelmatig balletjes gedraaid. Veenbessen (cranberries) zijn ook nogal populair in de U.S.A. en die gebruiken we voor een dipsaus.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Hapjes - Warm
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balletjes van Kalkoen Vlees met een Veenbessen-Dipsaus te bereiden
- Doe alle ingredienten voor de vleesballetjes in een grote kom en kneed daarvan een homogeen mengsel.
- Laat dit een half uurtje staan en kneed dan daarvan 20 balletjes.
- Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier of alu-folie en kwast dat in met een beetje olie.
- Leg de balletjes daar op en schuif dat in de oven gedurende een 25 - 30 minuten. De balletjes moeten dan een lekker kleurtje hebben en door en door gaar zijn.
- Houd balletjes dan warm in een oven van 50 graden Celsius.
- Voor de saus koken we de venbessen eerst stuk in de sinaasappelsap. Daarna gaat er bij de zoetigheden en de sambal. Breng dat aan de kook en voeg dan toe de ketchup, de azijn en de kaneel. Kook dat in tot er een dikke saus is ontstaan.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij alles drinken.