Recept
« Terug naar recepten
Bami Goreng
PT30M
Bami Goreng
Een heerlijk bami goreng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami Goreng te bereiden
Kook 2 liter water met zout. Voeg de noedels toe en kook deze in 7 minuten beetgaar. Giet de noedels af en spoel ze met koud water. Knip de noedels in stukjes.
Kook de peultjes in water met zout in 2 minuten beetgaar. Snijd de prei in ringen. Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een wok. Fruit er de knoflook met de spekreepjes in. Voeg het gehakt toe en bak het rul met een vork. Doe de kruidenpasta erbij en bak 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en de peultjes toe en bak nog 4 minuten.
Kook een liter water. Spoel de taugé met het kokende water en laat goed uitlekken.
Schep de noedels door het vleesmengsel. Schep het geheel goed door en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep er op het laatst de taugé door.
Kook de peultjes in water met zout in 2 minuten beetgaar. Snijd de prei in ringen. Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een wok. Fruit er de knoflook met de spekreepjes in. Voeg het gehakt toe en bak het rul met een vork. Doe de kruidenpasta erbij en bak 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en de peultjes toe en bak nog 4 minuten.
Kook een liter water. Spoel de taugé met het kokende water en laat goed uitlekken.
Schep de noedels door het vleesmengsel. Schep het geheel goed door en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep er op het laatst de taugé door.