Recept
« Terug naar recepten
Bami met gehakt
PT100M
Bami met gehakt
Een heerlijk bami met gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henny hoornenborg
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
31
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
brandaris
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami met gehakt te bereiden
Snij de uien en de knoflook fijn.Doe olijfolie in de wok, hier de uien en de knoflook in doen. Laat alles goud geel worden. Daarna uit de wok halen, doe dit in een schaal.Snij de champignons in schijfjes, doe olijfolie in de wok en de champignons er in. Laat alles goed smeulen. Als dit goed is uit de wok halen, doe dit ook in een schaal.
Snij de rode paprika en de spaanse peper in kleine stukjes, hou dit even apart.Rul het gehakt in de wok. (evt. met scheutje olie) Op smaak maken met peper, zout en rode paprika poeder. Hierna de uien, knoflook, champignons, rode paprika en de rode pepers er door heen. Doe de zak roerbakgroente erbij.Blijf wel elke keer alles goed door roeren. Maak op smaak met zoute ketjap en chilipoeder.Dan het zakje mix voor nasi in een mok doen met water, goed roeren en toevoegen. De djahe erdoor doen, laat alles aan de kook komen daarna op kleine vlam zetten.Kook vervolgens de bami en voeg toe aan de saus.
Snij de rode paprika en de spaanse peper in kleine stukjes, hou dit even apart.Rul het gehakt in de wok. (evt. met scheutje olie) Op smaak maken met peper, zout en rode paprika poeder. Hierna de uien, knoflook, champignons, rode paprika en de rode pepers er door heen. Doe de zak roerbakgroente erbij.Blijf wel elke keer alles goed door roeren. Maak op smaak met zoute ketjap en chilipoeder.Dan het zakje mix voor nasi in een mok doen met water, goed roeren en toevoegen. De djahe erdoor doen, laat alles aan de kook komen daarna op kleine vlam zetten.Kook vervolgens de bami en voeg toe aan de saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tim de Warm zegt:
Piet zegt:
Henny Hoornenborg zegt:
ik ben blij dat jij het
lekker vond,ook smaakte
mijn het heel lekker bami met gehakt,nog bedank.
Henny Hoornenborg zegt:
Ik ben heel blij dat jij
Mijn recept gemaakt hebt. Ik vond het zelf ook heel lekker van bami met gehakt. Dank je wel Nelleke!:p
Gijs zegt: