De curry madras heeft een pittige smaak. Als ik die curry gebruik doe ik er meestal geen sambal door want ik vind de
curry behoorlijk pittig.
Recept
« Terug naar recepten
Bami met kalkoen, spitskool en curry madras
PT20M
Bami met kalkoen, spitskool en curry madras
Kalkoenreepjes zijn lekker licht, dus goed voor de lijn, en worden niet zo gauw droog als kip. De bami smaakte heerlijk met de licht gebakken
spitskool, prei en curry madras.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami met kalkoen, spitskool en curry madras te bereiden
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de kalkoenreepjes lichtbruin. Kruid de kalkoen met peper en
zout. Haal ze uit de pan en zet apart. - Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Voeg de curry hieraan toe en bak plm. 2minuten mee.
- Voeg de spitskool en de prei hieraan toe en bak deze plm. 5 tot 6 minuten al omscheppend mee tot beetgaar. Doe de laatste 2 minuten de paprika en de kalkoenreepjes erbij en bak nog even alles goed door.
- Roer de mie erdoor.
- Maak op smaak met de sojasaus, chilisaus, citroensap en peper en zout.