Recept
« Terug naar recepten
Curry met pulled chicken, peultjes en paprika
PT25M
Curry met pulled chicken, peultjes en paprika
Een lekkere kruidige curry van kippendij, peultjes, paprika en kokosmelk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry met pulled chicken, peultjes en paprika te bereiden
- Kook de kippendij of kipfilet plm.10 minuten in water met een kippenbouillontablet. Haal de kip uit de pan, leg ze op een bord of op een plank. Laat ze een beetje afkoelen. Trek de kip met behulp twee vorken uit elkaar (pulled chicken)..
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de sjalotsnippers glazig. Voeg de groene currypoeder hieraan toe en bak even mee tot het gaat geuren.
- Voeg de kokosmelk hieraan toe en breng aan de kook.
- Doe de peultjes erbij en laat de peultjes in plm. 6 tot 7 minuten beetgaar worden. De peultjes moeten knapperig blijven.
- Voeg de stukjes paprika en de pulled chicken (kip) eraan toe.
- Maak op smaak met de sojasaus, chilisaus en eventueel peper en zout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met mie of rijst.