KookJij

Curry met pulled chicken, peultjes en paprika

Een lekkere kruidige curry van kippendij, peultjes, paprika en kokosmelk.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Curry met pulled chicken, peultjes en paprika te bereiden

  1. Kook de kippendij of kipfilet plm.10 minuten in water met een kippenbouillontablet. Haal de kip uit de pan, leg ze op een bord of op een plank. Laat ze een beetje afkoelen. Trek de kip met behulp twee vorken uit elkaar (pulled chicken)..
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de sjalotsnippers glazig. Voeg de groene currypoeder hieraan toe en bak even mee tot het gaat geuren.
  3. Voeg de kokosmelk hieraan toe en breng aan de kook.
  4. Doe de peultjes erbij en laat de peultjes in plm. 6 tot 7 minuten beetgaar worden. De peultjes moeten knapperig blijven.
  5. Voeg de stukjes paprika en de pulled chicken (kip) eraan toe.
  6. Maak op smaak met de sojasaus, chilisaus en eventueel peper en zout.



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met mie of rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst