KookJij

Curry met kipfilet, sperziebonen en paprika

Zin in een lekker snel gerechtje dan is dit iets voor je. Stukjes kipfilet met knapperige groenten in een pittige kerriesaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Curry met kipfilet, sperziebonen en paprika te bereiden

  1. Kook de sperziebonen in water met zout in plm. 8 tot 10 minuten beetgaar. Laat de bonen goed uilekken in een veriget.
  2. Snij de kipfilet in niet al te kleine stukjes.
  3. Verhit de olie in de wok of een grote koekenpan. Bak hierin de kipblokjes op hoog vuur snel aan en haal ze uit de pan.
  4. Bak in het overgebleven vet de sjalot-snippers en de knoflook glazig. Doe het kerriepoeder, ketoembar en djahé erbij en bak deze even mee tot het gaat geuren.
  5. Doe nu de sperziebonen,  paprika en  lente-ui erbij en bak plm. 3 tot 4 minuten mee.Doe de kip weer in de pan.
  6. Voeg de kokosmelk toe en een halve verkruimelde bouillontablet. (Voeg een mespunt cayennepeper eraan toe)
  7. Breng het geheel aan de kook en laat nog plm. 5 minuten zachtjessudderen.



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Serveer de curry met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst