Recept
« Terug naar recepten
Curry met kipfilet, sperziebonen en paprika
PT20M
Curry met kipfilet, sperziebonen en paprika
Zin in een lekker snel gerechtje dan is dit iets voor je.
Stukjes kipfilet met knapperige groenten in een
pittige kerriesaus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry met kipfilet, sperziebonen en paprika te bereiden
- Kook de sperziebonen in water met zout in plm. 8 tot 10 minuten beetgaar. Laat de bonen goed uilekken in een veriget.
- Snij de kipfilet in niet al te kleine stukjes.
- Verhit de olie in de wok of een grote koekenpan. Bak hierin de kipblokjes op hoog vuur snel aan en haal ze uit de pan.
- Bak in het overgebleven vet de sjalot-snippers en de knoflook glazig. Doe het kerriepoeder, ketoembar en djahé erbij en bak deze even mee tot het gaat geuren.
- Doe nu de sperziebonen, paprika en lente-ui erbij en bak plm. 3 tot 4 minuten mee.Doe de kip weer in de pan.
- Voeg de kokosmelk toe en een halve verkruimelde bouillontablet. (Voeg een mespunt cayennepeper eraan toe)
- Breng het geheel aan de kook en laat nog plm. 5 minuten zachtjessudderen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Serveer de curry met rijst.