KookJij

Bami met Sesam - Katjang Saus

Komt oorspronkelijk uit Sichuan. Het is een snelle, eenvoudige en voedzame hap
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bami met Sesam - Katjang Saus te bereiden

  1. Voor de saus alle ingredienten in een pannetjes doen op laag vuur zetten en omroeren met een houten lepel.
  2. De bami (of andere pasta-soort) volgens voorschrift garen en al dente afgieten en vervolgens met koud water over gieten en uit laten druipen.
  3. In een flinke pan de katjang-olie verwarmen en daarin de bami weer opwarmen.
  4. Vevolgens de sesam-mix toevoegen en goed wegroeren.
  5. Dan de sesam zaadjes er door roeren en opscheppen.
  6. Garneer met de fijngesneden lenteui
  7. Een optie is om er gebakken garnalen bij te geven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

WE drinken hierbij thee, bier of een niet al te droge witte wijn (Riesling trocken Kabinett of Spätlese trocken, chardonnay, enz.)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst