Recept
« Terug naar recepten
Bami met Sesam - Katjang Saus
PT25M
Bami met Sesam - Katjang Saus
Komt oorspronkelijk uit Sichuan. Het is een snelle, eenvoudige en voedzame hap
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami met Sesam - Katjang Saus te bereiden
- Voor de saus alle ingredienten in een pannetjes doen op laag vuur zetten en omroeren met een houten lepel.
- De bami (of andere pasta-soort) volgens voorschrift garen en al dente afgieten en vervolgens met koud water over gieten en uit laten druipen.
- In een flinke pan de katjang-olie verwarmen en daarin de bami weer opwarmen.
- Vevolgens de sesam-mix toevoegen en goed wegroeren.
- Dan de sesam zaadjes er door roeren en opscheppen.
- Garneer met de fijngesneden lenteui
- Een optie is om er gebakken garnalen bij te geven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
WE drinken hierbij thee, bier of een niet al te droge witte wijn (Riesling trocken Kabinett of Spätlese trocken, chardonnay, enz.)