Recept
« Terug naar recepten
Bami teryaki
PT20M
Bami teryaki
Een heerlijk bami teryaki recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther Hermsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2-3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Japan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami teryaki te bereiden
Zet een pan koud water op vuur!
Snijd de biefstuk in kleine stukjes...marineren met Japanse teryaki saus, flinke scheut olie erover.. 1 teentje knoflook erover persen.
Peterselie en tijm wassen en snijden, ook die gaan er over heen.. goed doorroeren en c.a 8 min marineren.
Knijp de bami kapot en doe in de pan, deze laten koken.
De biefstuk kan in de pan, op zacht vuur (anders wordt de biefstuk erg droog).
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden, deze kunnen in de pan.
Peultjes wassen en in kleine stukjes snijden, het grove groene stuk van de prei er af snijden. Prei wassen en in halve ringen snijden, dit kan allemaal in de pan.
Goed doorroeren.
Bami afgieten en een scheutje olie erdoor( anders gaat de bami vast plakken).
Hoeveelheid bami naar keuze, in de pan goed door de groenten doorroeren.
Even goed heet laten worden.
En klaar is de bami teryaki.
Snijd de biefstuk in kleine stukjes...marineren met Japanse teryaki saus, flinke scheut olie erover.. 1 teentje knoflook erover persen.
Peterselie en tijm wassen en snijden, ook die gaan er over heen.. goed doorroeren en c.a 8 min marineren.
Knijp de bami kapot en doe in de pan, deze laten koken.
De biefstuk kan in de pan, op zacht vuur (anders wordt de biefstuk erg droog).
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden, deze kunnen in de pan.
Peultjes wassen en in kleine stukjes snijden, het grove groene stuk van de prei er af snijden. Prei wassen en in halve ringen snijden, dit kan allemaal in de pan.
Goed doorroeren.
Bami afgieten en een scheutje olie erdoor( anders gaat de bami vast plakken).
Hoeveelheid bami naar keuze, in de pan goed door de groenten doorroeren.
Even goed heet laten worden.
En klaar is de bami teryaki.
Mijn kookverhaal (Esther Hermsen)
Ik hou ontzettend van bami, alleen wou ik een keer een ander soort bami, zo ben ik gaan proberen. En nu heb ik er weer een heerlijke recept voor bami. En die ik graag met jullie wil delen!!
ess1 zegt:
Bedank voor je goeie tip;) ga er zeker wat mee doen thnxx!!;)