Recept
« Terug naar recepten
Bamia
PT75M
Bamia
Een heerlijk bamia recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bamia te bereiden
Smelt de helft van de boter in de pan en braad het soepvlees aan. Voeg 1 l water toe en laat circa 2 à 2,5 uur trekken. Snijd de uien in stukken. Snipper de knoflook.
Bereiden:
Smelt de resterende boter in een pan, voeg er de in stukken gesneden uien aan toe en fruit ze glazig. Voeg het gesnipperde teentje knoflook toe. Doe er de tomatenpuree bij, 4 eetl. van de bouillon waarin het soepvlees is getrokken, de rode wijn en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg er na circa vijf minuten het soepvlees en de oker aan toe en de rest van de bouillon. Laat zachtjes zo'n 20 minuten sudderen. Schep het gerecht in een schaal, besprenkel het met citroensap en serveer met rijst.
Tip:
Zijn er geen okra's verkrijgbaar, voeg dan 800 g sperziebonen uit blik toe.
Bereiden:
Smelt de resterende boter in een pan, voeg er de in stukken gesneden uien aan toe en fruit ze glazig. Voeg het gesnipperde teentje knoflook toe. Doe er de tomatenpuree bij, 4 eetl. van de bouillon waarin het soepvlees is getrokken, de rode wijn en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg er na circa vijf minuten het soepvlees en de oker aan toe en de rest van de bouillon. Laat zachtjes zo'n 20 minuten sudderen. Schep het gerecht in een schaal, besprenkel het met citroensap en serveer met rijst.
Tip:
Zijn er geen okra's verkrijgbaar, voeg dan 800 g sperziebonen uit blik toe.