Wil je bami ballen ipv blokken?
Verdeel de bami/nasi in 15 gelijke porties.
Vorm ze met natte handen tot een bal.
Door de bloem wentelen.
Door het losgeklopte ei halen.
Door de paneermeel halen.
4 minuten op 180 gr.C frituren
Recept
« Terug naar recepten
Bamiblokken (ballen)
PT60M
Bamiblokken (ballen)
Een heerlijk bamiblokken (ballen) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bamiblokken (ballen) te bereiden
Water met zout koken.
50 gr kokend water afhalen en bamikruiden weken.
Mie fijn brokkelen en in het water beetgaar koken.
Afgieten in vergiet.
Naspoelen met koud water,
terug in de pan doen.
1 elp olie er door mengen
Poulet klein snijden en marineren.
Ui fijn snijden,
Paprika, kool en prei snijden en wassen.
Taugé wassen.
Ham snijden.
Olie in koekenpan verhitten,
poulet 3 minuten goudbruin bakken.
Ui 4 min. meebakken,
daarna prei en kool toevoegen en meebakken.
Ham meebakken en van het vuur nemen.
Geweekte bamikruiden toevoegen.
Alles bij de mie doen, ook taugé.
En even goed omscheppen.
Pan van het vuur nemen.
Ragout maken:
Bouillon tot het kookpunt brengen en van het vuur nemen.
Smelt in een steelpan de boter,
voeg in een keer de bloem toe, maar wel goed blijven roeren.
Laat dit koken tot het een bol word en van de bodem los laat.
En voeg nu scheut voor scheut de bouillon toe.
Goed blijven roeren zodat alle klontjes er uit zijn,
en door de nasi/bami mengen.
Op smaak brengen.
Verdelen in 15 X ringen 7 cm Φ, goed aandrukken (op plastic)
Ring verwijderen en volgende maken.
Of alleen op één plaat leggen 2 ,5 cm dikte.
4 uur koelen in de koelkast,
nu snijden in blokken van 7,5 X 5.
Door de bloem wentelen.
Door het losgeklopte ei halen.
Door de paneermeel halen.
4 minuten op 180 gr C frituren .
50 gr kokend water afhalen en bamikruiden weken.
Mie fijn brokkelen en in het water beetgaar koken.
Afgieten in vergiet.
Naspoelen met koud water,
terug in de pan doen.
1 elp olie er door mengen
Poulet klein snijden en marineren.
Ui fijn snijden,
Paprika, kool en prei snijden en wassen.
Taugé wassen.
Ham snijden.
Olie in koekenpan verhitten,
poulet 3 minuten goudbruin bakken.
Ui 4 min. meebakken,
daarna prei en kool toevoegen en meebakken.
Ham meebakken en van het vuur nemen.
Geweekte bamikruiden toevoegen.
Alles bij de mie doen, ook taugé.
En even goed omscheppen.
Pan van het vuur nemen.
Ragout maken:
Bouillon tot het kookpunt brengen en van het vuur nemen.
Smelt in een steelpan de boter,
voeg in een keer de bloem toe, maar wel goed blijven roeren.
Laat dit koken tot het een bol word en van de bodem los laat.
En voeg nu scheut voor scheut de bouillon toe.
Goed blijven roeren zodat alle klontjes er uit zijn,
en door de nasi/bami mengen.
Op smaak brengen.
Verdelen in 15 X ringen 7 cm Φ, goed aandrukken (op plastic)
Ring verwijderen en volgende maken.
Of alleen op één plaat leggen 2 ,5 cm dikte.
4 uur koelen in de koelkast,
nu snijden in blokken van 7,5 X 5.
Door de bloem wentelen.
Door het losgeklopte ei halen.
Door de paneermeel halen.
4 minuten op 180 gr C frituren .
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willemien uit Canada zegt:
fred meihuizen uit thailand zegt: