KookJij

Bamiblokken (ballen)

Een heerlijk bamiblokken (ballen) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: banketbakker henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bamiblokken (ballen) te bereiden

Water met zout koken.
50 gr kokend water afhalen en bamikruiden weken.
Mie fijn brokkelen en in het water beetgaar koken.
Afgieten in vergiet.
Naspoelen met koud water,
terug in de pan doen.
1 elp olie er door mengen
Poulet klein snijden en marineren.
Ui fijn snijden,
Paprika, kool en prei snijden en wassen.
Taugé wassen.
Ham snijden.
Olie in koekenpan verhitten,
poulet 3 minuten goudbruin bakken.
Ui 4 min. meebakken,
daarna prei en kool toevoegen en meebakken.
Ham meebakken en van het vuur nemen.
Geweekte bamikruiden toevoegen.
Alles bij de mie doen, ook taugé.
En even goed omscheppen.
Pan van het vuur nemen.
Ragout maken:
Bouillon tot het kookpunt brengen en van het vuur nemen.
Smelt in een steelpan de boter,
voeg in een keer de bloem toe, maar wel goed blijven roeren.
Laat dit koken tot het een bol word en van de bodem los laat.
En voeg nu scheut voor scheut de bouillon toe.
Goed blijven roeren zodat alle klontjes er uit zijn,
en door de nasi/bami mengen.
Op smaak brengen.
Verdelen in 15 X ringen 7 cm Φ, goed aandrukken (op plastic)
Ring verwijderen en volgende maken.
Of alleen op één plaat leggen 2 ,5 cm dikte.
4 uur koelen in de koelkast,
nu snijden in blokken van 7,5 X 5.
Door de bloem wentelen.
Door het losgeklopte ei halen.
Door de paneermeel halen.
4 minuten op 180 gr C frituren .

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Wil je bami ballen ipv blokken?
Verdeel de bami/nasi in 15 gelijke porties.
Vorm ze met natte handen tot een bal.
Door de bloem wentelen.
Door het losgeklopte ei halen.
Door de paneermeel halen.
4 minuten op 180 gr.C frituren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fred meihuizen uit thailand

fred meihuizen uit thailand zegt:
ik doe 50 gr bloem meer er door dan is het makkelijker voor de stevigheid.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
De tauge en de kool wat kleiner snijden en de mie breken dat is wat ik doe als ik kleine balletjes maakt, voor bami schijven hoeft dat niet. Groet Willemien:p:p
nan

nan zegt:
Wat bijzonder. Zo lekker koop je het niet in de winkel. Als borrelhapje gemaakt, wat moeilijk om kleine balletjes te maken maar zoek een oplossing hiervoor.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Ze zijn heerlijk.:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Een hapje om u tegen te zeggen :);):p