Recept
« Terug naar recepten
Banaan met ijs
PT30M
Banaan met ijs
Een heerlijk banaan met ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.ah.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banaan met ijs te bereiden
Rooster het kokos in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe ondertussen het bakmeel, de suiker en 1 mespunt zout in een kom. Splits het ei en voeg de eidooier samen met het mineraalwater toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Klop het eiwit stijf met de mixer en spatel voorzichtig door het beslag.
Pel de bananen en halveer ze in de lengte en de breedte zodat u van elke banaan 4 gelijke stukken hebt. Dompel ze in het beslag.
Verhit de olie in een wok. Test met een stukje brood of de temperatuur goed is. Dat is het geval als het brood bij aanraking met de olie direct begint te bruisen. Te hete olie gaat walmen.
Neem de bananen met een vork uit het beslag en frituur per 3 of 4 stuks in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met een bolletje ijs ernaast en bestrooi met het geroosterde kokos.
Pel de bananen en halveer ze in de lengte en de breedte zodat u van elke banaan 4 gelijke stukken hebt. Dompel ze in het beslag.
Verhit de olie in een wok. Test met een stukje brood of de temperatuur goed is. Dat is het geval als het brood bij aanraking met de olie direct begint te bruisen. Te hete olie gaat walmen.
Neem de bananen met een vork uit het beslag en frituur per 3 of 4 stuks in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met een bolletje ijs ernaast en bestrooi met het geroosterde kokos.