Recept
« Terug naar recepten
Banaan Tiramisu
PT30M
Banaan Tiramisu
Een heerlijk banaan tiramisu recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de pot schaft
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banaan Tiramisu te bereiden
Maak het roommengsel. Doe kwark, mascarpone, rum en de helft van de suiker in een mengkom. Roer dit voorzichtig door elkaar. Los de rest van de suiker op in de hete koffie. Voeg de kahlua toe. Zet het koffie-kahluamengsel weg om af te koelen. Doop de lange vingers in het koffie-kahluamengsel. Bedek hiermee de bodem van een diepe schaal. Doe een laagje van het roommengsel over de lange vingers. Verspreid de helft van de plakjes banaan over de roomlaag. Herhaal de voorgaande stappen. Eindig met een laag room. Strooi een dikke laag cacaopoeder over de room. Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast voor te serveren.
lotte1 zegt: