Recept
« Terug naar recepten
Bananen met karamelvermicelli
PT20M
Bananen met karamelvermicelli
Een heerlijk bananen met karamelvermicelli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
panzani.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananen met karamelvermicelli te bereiden
Warm de melk op met het gespleten en uitgeschraapte vanillestokje en 100 g suiker. Kook daarin op een zacht vuur het engelenhaar gedurende 5 min. Giet deze bereiding in een kleine gratinschotel.
Smelt de boter in een pan en voeg er 50 g suiker aan toe. Laat kleuren en leg er de volledige bananen in; draai ze voorzichtig om. Laat ze 2min op een matig vuur karameliseren.
Leg ze op de vermicelli, bestrooi met suiker en laat kleuren onder de grill.
Laat ondertussen 100 g suiker smelten in een pan met een half glas water. Giet daarin een handvol vermicelli en laat karameliseren. Plaats deze in kleine bosjes op elke banaan.
Smelt de boter in een pan en voeg er 50 g suiker aan toe. Laat kleuren en leg er de volledige bananen in; draai ze voorzichtig om. Laat ze 2min op een matig vuur karameliseren.
Leg ze op de vermicelli, bestrooi met suiker en laat kleuren onder de grill.
Laat ondertussen 100 g suiker smelten in een pan met een half glas water. Giet daarin een handvol vermicelli en laat karameliseren. Plaats deze in kleine bosjes op elke banaan.