Recept
« Terug naar recepten
Bananenchips (Ghana)
PT20M
Bananenchips (Ghana)
Een heerlijk bananenchips (ghana) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce van Halen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenchips (Ghana) te bereiden
1. Pel de bananen en snijd ze met een scherp mesje in dunne rondjes.
2. Laat in een (frituur)pan de olie 190°C heet worden.
3. Bak telkens een paar plakjes banaan tegelijk in de hete olie.
4. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bak de rest van de bananen op dezelfde manier.
5. Meng het gemberpoeder, de cayennepeper en het zout in een papieren zak.
6. Voeg de bananen chips toe en schud met de zak, zodat de chips bedekt worden met de kruiden.
7. Serveer warm.
2. Laat in een (frituur)pan de olie 190°C heet worden.
3. Bak telkens een paar plakjes banaan tegelijk in de hete olie.
4. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bak de rest van de bananen op dezelfde manier.
5. Meng het gemberpoeder, de cayennepeper en het zout in een papieren zak.
6. Voeg de bananen chips toe en schud met de zak, zodat de chips bedekt worden met de kruiden.
7. Serveer warm.
jan en truus zegt: