Recept
« Terug naar recepten
Pittige pruimenchutney
PT20M
Pittige pruimenchutney
Deze heerlijke pittige pruimenchutney (door toevoeging van chili) is verrukkelijk bij gebraden vlees, bij de borrel met kaas en heel lekker bij Oosterse maaltijden en peulvruchten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
internet
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige pruimenchutney te bereiden
- Pruimen wassen. Pitten verwijderen. Pruimen in stukjes snijden.
- Uien pellen en snipperen.
- Olijfolie verhitten in de pan. Uisnippers hierin glazig bakken. Pruimen toevoegen en al roerend kort meebakken.
- Suiker beetje bij beetje toevoegen. Balsamico-azijn toevoegen en alles aan de kook brengen. Op laag vuur zachtjes koken tot je het geheel dikker wordt. (Plm. 45 minuten).
- Op smaak brengen met chilipoeder, gemberpoeder en eventueel peper en zout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker bij kaas, bij Oosterse gerechten, peulvruchten, bij rodekool, kip, etc