Lekker bij kaas, bij Oosterse gerechten, peulvruchten, bij rodekool, kip, etc.
En erg lekker als vulling van plakjes gerookte eendenborst of gekookte ham.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige pruimenchutney
PT30M
Pittige pruimenchutney
Deze heerlijke pittige pruimenchutney (door toevoeging van chili) is verrukkelijk bij gebraden vlees, bij de borrel met kaas en heel lekker bij Oosterse maaltijden en peulvruchten
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige pruimenchutney te bereiden
- Pruimen wassen. Pitten verwijderen. Pruimen in stukjes snijden. Uien pellen en snipperen.
- Olijfolie verhitten in de pan. Uisnippers hierin glazig bakken. Pruimen toevoegen en al roerend kort meebakken.
- Suiker beetje bij beetje toevoegen.
- Balsamico-azijn toevoegen en alles aan de kook brengen. Op laag vuur zachtjes koken tot je het geheel dikker wordt. (Plm. 45 minuten).
- Op smaak brengen met chilipoeder, gemberpoeder en eventueel peper en zout.