Recept
« Terug naar recepten
Bananenempanada's
PT30M
Bananenempanada's
Een heerlijk bananenempanada's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenempanada's te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de vellen filodeeg los van elkaar en bestrijk ze helemaal met de gesmolten boter. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Voeg de suiker en citroensap toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de chocolade toe. Leg 2 theelepels van het chocoladebananenmengsel in een hoek van het deeg. Vouw het tot een driehoek met de vulling erin opgeslagen. Vouw door tot de hel deeglap om de vulling is gevouwen. Bestrooi het pakketje met poedersuiker en kaneelpoeder. Leg het op de bakplaat. Herhaal dit proces tot alle deeglappen en de vulling op zijn. Bak de pakketjes 15 minuten in de oven op 190 graden, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en serveer ze direct. Let op: de vulling is zeer heet.
nikkiej zegt: