Recept
« Terug naar recepten
Bananenmousse in een bananenbootje
PT50M
Bananenmousse in een bananenbootje
Een heerlijk bananenmousse in een bananenbootje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
post - L. lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenmousse in een bananenbootje te bereiden
Halveer de bananen over de lengte maar zorg er voor dat het steeltje aan de onderste helft blijft zitten.
Haal de banaan uit de schil en pureer deze samen met citroensap in een blender, keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree.
Voeg de eidooiers en de gecondenseerde melk toe en mix er door heen.
Klop met een mixer de eiwitten stijf.
Schep het bananenmengsel door het eiwit schuim.
Vul de 4 bananenschillen met steeltjes met het mengsel en laat opstijven in de koelkast.
Voor het opdienen garneer je de bootjes met chocoladesaus en gehakte amandelen.
Heb je nog van het bananenmengsel over?
Schenk het mengsel in glazen of kommetjes en laat ook opstijven in de koelkast en serveer eventueel samen met de bananenbootjes.
Haal de banaan uit de schil en pureer deze samen met citroensap in een blender, keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree.
Voeg de eidooiers en de gecondenseerde melk toe en mix er door heen.
Klop met een mixer de eiwitten stijf.
Schep het bananenmengsel door het eiwit schuim.
Vul de 4 bananenschillen met steeltjes met het mengsel en laat opstijven in de koelkast.
Voor het opdienen garneer je de bootjes met chocoladesaus en gehakte amandelen.
Heb je nog van het bananenmengsel over?
Schenk het mengsel in glazen of kommetjes en laat ook opstijven in de koelkast en serveer eventueel samen met de bananenbootjes.