Recept
« Terug naar recepten
Bananenpasteitjes
PT40M
Bananenpasteitjes
Een heerlijk bananenpasteitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenpasteitjes te bereiden
Zeef voor het deeg de bloem boven een grote kom. Wrijf de reuzel en de boter erdoor tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
Voeg langzaam het water toe, zodat een zacht deeg ontstaat. Goed roeren en zorg dat er geen klonters ontstaan. Wikkel het deeg in huishoudfolie. Laat het in de koelkast gedurende 30 minuten afkoelen. --
Prak in een kom de bananen met een vork fijn. Roer daarna de abrikozen met het sap erdoor. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Snij hieruit 16 rondjes van 10 cm. Schep op de helft van elk rondje een beetje van de vulling. Vouw het deeg dubbel en druk de randen met tanden van een vork goed tegen elkaar.
Leg alle pasteitjes op een bakplaat met een antiaanbaklaag. Bestrijk ze met een kwastje met het losgeklopte eigeel. Bak ze vervolgens af in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. De oven moet staan op 180 graden. Haal de pasteitjes uit de oven. Serveer op de borden en bestrooi ze met poedersuiker. Doe er een bolletje ijs bij en de room. Voorwaar, een heerlijk dessert na een lekkere (rijst)maaltijd
Voeg langzaam het water toe, zodat een zacht deeg ontstaat. Goed roeren en zorg dat er geen klonters ontstaan. Wikkel het deeg in huishoudfolie. Laat het in de koelkast gedurende 30 minuten afkoelen. --
Prak in een kom de bananen met een vork fijn. Roer daarna de abrikozen met het sap erdoor. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Snij hieruit 16 rondjes van 10 cm. Schep op de helft van elk rondje een beetje van de vulling. Vouw het deeg dubbel en druk de randen met tanden van een vork goed tegen elkaar.
Leg alle pasteitjes op een bakplaat met een antiaanbaklaag. Bestrijk ze met een kwastje met het losgeklopte eigeel. Bak ze vervolgens af in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. De oven moet staan op 180 graden. Haal de pasteitjes uit de oven. Serveer op de borden en bestrooi ze met poedersuiker. Doe er een bolletje ijs bij en de room. Voorwaar, een heerlijk dessert na een lekkere (rijst)maaltijd