Recept
« Terug naar recepten
Bananenpudding met karamelsaus
PT40M
Bananenpudding met karamelsaus
Een heerlijk bananenpudding met karamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
yummyinmytummy.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenpudding met karamelsaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal van 1,5-2 l in met boter.
Schil de bananen en pureer ze met een vork.
Smelt de boter.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom.
Voeg de suiker, gepureerde banaan, het ei, de melk en de gesmolten boter toe.
Klop met een garde tot een samenhangend mengsel.
Giet het mengsel in de vorm en zet apart.
Stop de basterdsuiker met de golden syrup in een steelpannetje.
Roer door elkaar en zet op middelhoog vuur.
Roer totdat de suiker opgelost is en breng het vervolgens aan de kook. Giet het nu meteen over de pudding heen.
Zet de vorm in de oven en bak 30-40 minuten.
Bij mij duurde het 40 minuten, maar ik had ook een hogere bakvorm.
De bovenkant moet goudbruin zijn en het midden moet redelijk stevig voelen als je er zachtjes op drukt.
Bak de pudding niet te lang, het is niet de bedoeling dat hij helemaal droog is.
Laat even afkoelen en serveer warm, eventueel met slagroom, roomijs of crème fraîche.
Vet een ovenschaal van 1,5-2 l in met boter.
Schil de bananen en pureer ze met een vork.
Smelt de boter.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom.
Voeg de suiker, gepureerde banaan, het ei, de melk en de gesmolten boter toe.
Klop met een garde tot een samenhangend mengsel.
Giet het mengsel in de vorm en zet apart.
Stop de basterdsuiker met de golden syrup in een steelpannetje.
Roer door elkaar en zet op middelhoog vuur.
Roer totdat de suiker opgelost is en breng het vervolgens aan de kook. Giet het nu meteen over de pudding heen.
Zet de vorm in de oven en bak 30-40 minuten.
Bij mij duurde het 40 minuten, maar ik had ook een hogere bakvorm.
De bovenkant moet goudbruin zijn en het midden moet redelijk stevig voelen als je er zachtjes op drukt.
Bak de pudding niet te lang, het is niet de bedoeling dat hij helemaal droog is.
Laat even afkoelen en serveer warm, eventueel met slagroom, roomijs of crème fraîche.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertvorenholt zegt:
mvrgr
Bert;)
brinkie1970 zegt:
Da's een goeie! Ik zou het ook niet weten. :(