KookJij

Bananenschuim

Bananenschuim, een lekker toetje met banaan, kaneel en opgeklopt eiwit.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Paul Berens
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananenschuim te bereiden

  1. Wijn met 2dl appelsap, suiker en kaneel aan de kook brengen.
  2. Maizena met de rest van de appelsap gladroeren en al roerend aan de kokende wijn toevoegen. Nog 1 minuut zachtjes laten doorkoken.
  3. Eiwitten zeer stijf kloppen en met de warme creme vermengen. Opnieuw aan de kook brengen.
  4. 1 banaan tot pulp maken en toevoegen aan de luchtige creme. Goed doorroeren.
  5. Pan van het vuur nemen en inhoud in glazen of kommetjes scheppen.
  6. Garneren met schijfjes banaan en laten afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst