Recept
« Terug naar recepten
Bananenschuim
PT30M
Bananenschuim
Bananenschuim, een lekker toetje met banaan, kaneel en opgeklopt eiwit.
Recept van:
Paul Berens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Paul Berens
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenschuim te bereiden
- Wijn met 2dl appelsap, suiker en kaneel aan de kook brengen.
- Maizena met de rest van de appelsap gladroeren en al roerend aan de kokende wijn toevoegen. Nog 1 minuut zachtjes laten doorkoken.
- Eiwitten zeer stijf kloppen en met de warme creme vermengen. Opnieuw aan de kook brengen.
- 1 banaan tot pulp maken en toevoegen aan de luchtige creme. Goed doorroeren.
- Pan van het vuur nemen en inhoud in glazen of kommetjes scheppen.
- Garneren met schijfjes banaan en laten afkoelen.