Recept
« Terug naar recepten
Bananentaartjes met karamel
PT55M
Bananentaartjes met karamel
Een heerlijk bananentaartjes met karamel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananentaartjes met karamel te bereiden
1. Snij de bananen in plakjes en doe ze in de keukenmachine. Boen de citroen, rasp de schil en pers uit. Doe de geraspte schil bij de banaan. Voeg er de vruchtennectar en suiker aan toe en mix alles tot een fijne puree.
2. Giet alles in een kookpot en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Haal van het vuur en roer er een voor een de eieren door. Voeg er ten slotte de bloem en het citroensap aan toe. Goed roeren.
3. Giet in 4 puddingvormpjes telkens 1 lepel karamelsaus. Verdeel er daarna de bananencrème over. Dek af met plasticfolie en zet de vormpjes in een stoommandje.
4. Laat ze 45 minuten stomen. Haal ze eruit en laat ze volledig afkoelen. Stort de gebakjes op koude borden en dien ze goed koel op.
2. Giet alles in een kookpot en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Haal van het vuur en roer er een voor een de eieren door. Voeg er ten slotte de bloem en het citroensap aan toe. Goed roeren.
3. Giet in 4 puddingvormpjes telkens 1 lepel karamelsaus. Verdeel er daarna de bananencrème over. Dek af met plasticfolie en zet de vormpjes in een stoommandje.
4. Laat ze 45 minuten stomen. Haal ze eruit en laat ze volledig afkoelen. Stort de gebakjes op koude borden en dien ze goed koel op.