KookJij

Bananentaartjes met karamel

Een heerlijk bananentaartjes met karamel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananentaartjes met karamel te bereiden

1. Snij de bananen in plakjes en doe ze in de keukenmachine. Boen de citroen, rasp de schil en pers uit. Doe de geraspte schil bij de banaan. Voeg er de vruchtennectar en suiker aan toe en mix alles tot een fijne puree.
2. Giet alles in een kookpot en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Haal van het vuur en roer er een voor een de eieren door. Voeg er ten slotte de bloem en het citroensap aan toe. Goed roeren.
3. Giet in 4 puddingvormpjes telkens 1 lepel karamelsaus. Verdeel er daarna de bananencrème over. Dek af met plasticfolie en zet de vormpjes in een stoommandje.
4. Laat ze 45 minuten stomen. Haal ze eruit en laat ze volledig afkoelen. Stort de gebakjes op koude borden en dien ze goed koel op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst