Recept
« Terug naar recepten
Bananentoffees
PT40M
Bananentoffees
Een heerlijk bananentoffees recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Margriet 01 2012, R. Bloupot-Nijlaan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananentoffees te bereiden
Week de rozijnen 10 minuten in de rum.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep de banaan om met het limoensap en de honing.
Knijp de rozijnen uit en roer ze erdoor.
Bestrijk 2 vellen deeg met boter en bestrooi ze met suiker.
Leg er deegvellen op, bestrijk opnieuw met boter en bestrooi met suiker en herhaal dit nog een keer.
Snijd het deeg in 8 vierkanten en verdeel de banaan erover.
Rol op tot toffees en zet vast met een serehspriet.
Bestrijk met boter, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de toffees in 7-10 minuten goudbruin.
Laat 5 minuten afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep de banaan om met het limoensap en de honing.
Knijp de rozijnen uit en roer ze erdoor.
Bestrijk 2 vellen deeg met boter en bestrooi ze met suiker.
Leg er deegvellen op, bestrijk opnieuw met boter en bestrooi met suiker en herhaal dit nog een keer.
Snijd het deeg in 8 vierkanten en verdeel de banaan erover.
Rol op tot toffees en zet vast met een serehspriet.
Bestrijk met boter, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de toffees in 7-10 minuten goudbruin.
Laat 5 minuten afkoelen en bestrooi met poedersuiker.