Recept
« Terug naar recepten
Bananentoffees
PT15M
Bananentoffees
Een heerlijk bananentoffees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Anja & Kees - L. Lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananentoffees te bereiden
Ontdooi 6 vellen filodeeg.
Leg 1 vel neer en bestrijk deze met olie, leg hier op nog een vel.
Doe dit met de overige 4 ook.
Je hebt nu 3 vellen deeg.
Deze snijd je in 6 stukken.
Bestrijk elk stukje met wat honing.
Snij 3 bananen in 6 stukjes.
Leg op elk stukje deeg een stukje banaan, en strooi er wat kaneel over.
Rol het deeg om de banaan en maak er een soort tofee van.
Leg dit op de bakplaat en bestrijk elke 'toffee' met wat olie.
Dit moet ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
Leg 1 vel neer en bestrijk deze met olie, leg hier op nog een vel.
Doe dit met de overige 4 ook.
Je hebt nu 3 vellen deeg.
Deze snijd je in 6 stukken.
Bestrijk elk stukje met wat honing.
Snij 3 bananen in 6 stukjes.
Leg op elk stukje deeg een stukje banaan, en strooi er wat kaneel over.
Rol het deeg om de banaan en maak er een soort tofee van.
Leg dit op de bakplaat en bestrijk elke 'toffee' met wat olie.
Dit moet ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.