Recept
« Terug naar recepten
Beenham met kruidige sinaasappel- tijmsaus
PT45M
Beenham met kruidige sinaasappel- tijmsaus
Sinaasappel-tijmsaus is niet alleen bij eend maar ook met beenham een
zeer goede combinatie. Lekker kruidig door de tijm, de honing maakt het
een beetje "sticky" en de sinaasappel houdt het lekker licht. Met de
sinaasappel haal je het zonnetje in huis en dat is heerlijk als je naar zon en
het voorjaar snakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beenham met kruidige sinaasappel- tijmsaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden, boen de sinaasappel schoon en rasp het oranje gedeelte van de schil af en pers de sinaasappel uit.
- Doe het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, honing en tijmblaadjes in een pannetje en laat het 5 minuutjes koken.
- Bak de beenham even aan alle kanten bruin en leg de ham dan in een ovenschaal. Giet het sap-honingmengsel eroverheen en zet de ham ongeveer 40 minuten in de oven. Draai de ham tussendoor enkele keren om en schep er elke keer wat van het vocht overheen.
- Snij de ham in dikke plakken en lepel er de saus overheen.