KookJij

Beenham met kruidige sinaasappel- tijmsaus

Sinaasappel-tijmsaus is niet alleen bij eend maar ook met beenham een zeer goede combinatie. Lekker kruidig door de tijm, de honing maakt het een beetje "sticky" en de sinaasappel houdt het lekker licht. Met de sinaasappel haal je het zonnetje in huis en dat is heerlijk als je naar zon en het voorjaar snakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beenham met kruidige sinaasappel- tijmsaus te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boen de sinaasappel schoon en rasp het oranje gedeelte van de schil af en pers de sinaasappel uit.
  2. Doe het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, honing en tijmblaadjes in een pannetje en laat het 5 minuutjes koken.
  3. Bak de beenham even aan alle kanten bruin en leg de ham dan in een ovenschaal. Giet het sap-honingmengsel eroverheen en zet de ham ongeveer 40 minuten in de oven. Draai de ham tussendoor enkele keren om en schep er elke keer wat van het vocht overheen.
  4. Snij de ham in dikke plakken en lepel er de saus overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst