Recept
« Terug naar recepten
Banketbakkersroom
PT20M
Banketbakkersroom
Een heerlijk banketbakkersroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banketbakkersroom te bereiden
Breng de volle melk met opengesneden vanillestokje aan de kook.
Klop de eierdooiers met de fijne tafelsuiker licht en schuimig.
Roer er de maïzena door.
Klop de kokende melk in een dun straaltje door het eidooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en laat het al roerende 1-2 min. koken.
Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Schenk de banketbakkersroom in een kom om af te koelen.
Dek het oppervlak af met plasticfolie zodat er geen vel op komt.
Verwijder voor het gebruik het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg door de banketbakkersroom.
Klop de eierdooiers met de fijne tafelsuiker licht en schuimig.
Roer er de maïzena door.
Klop de kokende melk in een dun straaltje door het eidooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en laat het al roerende 1-2 min. koken.
Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Schenk de banketbakkersroom in een kom om af te koelen.
Dek het oppervlak af met plasticfolie zodat er geen vel op komt.
Verwijder voor het gebruik het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg door de banketbakkersroom.
bertal zegt:
Succes ermee, en alvast proficiat:);)
m.v.g. Bert Allers