KookJij

Banketbakkersroom

Een heerlijk banketbakkersroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Banketbakkersroom te bereiden

Breng de volle melk met opengesneden vanillestokje aan de kook.
Klop de eierdooiers met de fijne tafelsuiker licht en schuimig.
Roer er de maïzena door.
Klop de kokende melk in een dun straaltje door het eidooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en laat het al roerende 1-2 min. koken.
Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Schenk de banketbakkersroom in een kom om af te koelen.
Dek het oppervlak af met plasticfolie zodat er geen vel op komt.
Verwijder voor het gebruik het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg door de banketbakkersroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo halal:

Succes ermee, en alvast proficiat:);)
m.v.g. Bert Allers
halal

halal zegt:
ik ga het zeker maken hoor en dan op mijn verjaardag uitdelen;)