Recept
« Terug naar recepten
Banoffee ijs
PT45M
Banoffee ijs
Een heerlijk banoffee ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banoffee ijs te bereiden
Klop in een kom de eierdooiers met de dulce de leche tot een gladde massa.
Breng in een steelpan de melk en de slagroom tegen de kook en schenk het mengsel in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe alles terug in de pan en verwarm het tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte door een houten lepel in de vla steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over d bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat de vla volledig afkoelen.
Prak de banaan met de vanille-essence
en roer hem door de vla.
Draai van de vla ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Breng in een steelpan de melk en de slagroom tegen de kook en schenk het mengsel in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe alles terug in de pan en verwarm het tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte door een houten lepel in de vla steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over d bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat de vla volledig afkoelen.
Prak de banaan met de vanille-essence
en roer hem door de vla.
Draai van de vla ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Cakes 'n' Bakes zegt: