Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsoep met Goudse kaas en bieslook
PT15M
Aardappelsoep met Goudse kaas en bieslook
Heerlijke zacht romige soep van kruimige aardappelen met Goudse kaas. Gebruik je in plaats hiervan
geitenkaas dan krijg je een soep met een heel ander karakter en ook erg lekker. Een soep waarmee je veel kunt variëren.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsoep met Goudse kaas en bieslook te bereiden
- Schil de aardappelen, was de aardappelen en snij deze in kleine blokjes.
- Kook de aardappelblokjes gaar in de melk met kruidenbouillontabletten.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Doe de geraspte kaas en de mosterd in de soep. Breng de soep nog even aan de kook tot de kaas is gesmolten.
- Verdeel de soep over de borden en bestrooi de soep met gehakte bieslook
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ook lekker met kleine stukjes knakworst of gehaktballetjes in de soep.