Recept
« Terug naar recepten
Bapao
PT180M
Bapao
Een heerlijk bapao recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Charlotte Verheijden des celles
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie recept van: des Celles
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bapao te bereiden
Gehakt rul bakken, ui erbij en knoflook, royaal ketjap er bij, mag best soppen, dit een hele dag laten trekken. 's Avonds in een vergiet uit laten lekken tot de volgende dag.
Deeg: 1 pak Koopmans wit brood dit volgens recept maken.
Laat eerst 10 minuten het deeg rijzen, dan weer het deeg kneden tot een stevige bal,
weer 45 minuten laten rijzen, het deeg in balletjes verdelen van 45 tot 50 gram.
Balletjes van draaien en plat slaan net zo groot als je handpalm.
Een middelgrote eetlepel met gehaktmengsels er in doen.
Dicht vouwen tot een balletje rollen aan de onderkant waar het dicht is gemaakt bakpapiertje leggen,
de bapao op een grote schaal leggen handdoek erover en 10 a 15 min nalaten rijzen.
Dan in de stoompan (pan met vergiet gaat ook) in 15 min gaar stomen.
Deeg: 1 pak Koopmans wit brood dit volgens recept maken.
Laat eerst 10 minuten het deeg rijzen, dan weer het deeg kneden tot een stevige bal,
weer 45 minuten laten rijzen, het deeg in balletjes verdelen van 45 tot 50 gram.
Balletjes van draaien en plat slaan net zo groot als je handpalm.
Een middelgrote eetlepel met gehaktmengsels er in doen.
Dicht vouwen tot een balletje rollen aan de onderkant waar het dicht is gemaakt bakpapiertje leggen,
de bapao op een grote schaal leggen handdoek erover en 10 a 15 min nalaten rijzen.
Dan in de stoompan (pan met vergiet gaat ook) in 15 min gaar stomen.