Recept
« Terug naar recepten
Barbecue roomkaas-knoflookbrood
PT30M
Barbecue roomkaas-knoflookbrood
Een heerlijk barbecue roomkaas-knoflookbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vitamientje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Barbecue roomkaas-knoflookbrood te bereiden
- Haal de teentjes van de bol knoflook los, maar pel ze niet.
- Verwarm in een steelpan met dikke bodem de olijfolie met de knoflookteentjes op zacht vuur. Laat de teentjes in 10 minuten zacht worden en licht kleuren en dan iets afkoelen in de olie.
- Knijp de teentjes tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de knoflookpuree met de Italiaanse kruiden, de roomkaas en 2-3 eetlepels van de olijfolie tot een smeuïge pasta. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
- Bestrijk de plakken stokbrood met de knoflookpasta.
- Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen elkaar aan en verpak het brood goed in de folie. Bestrijk het rondom met wat van de olijfolie.
- Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecuerooster, keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.
- Verwarm in een steelpan met dikke bodem de olijfolie met de knoflookteentjes op zacht vuur. Laat de teentjes in 10 minuten zacht worden en licht kleuren en dan iets afkoelen in de olie.
- Knijp de teentjes tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de knoflookpuree met de Italiaanse kruiden, de roomkaas en 2-3 eetlepels van de olijfolie tot een smeuïge pasta. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
- Bestrijk de plakken stokbrood met de knoflookpasta.
- Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen elkaar aan en verpak het brood goed in de folie. Bestrijk het rondom met wat van de olijfolie.
- Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecuerooster, keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.