Recept
« Terug naar recepten
Barbietaart
PT150M
Barbietaart
Een heerlijk barbietaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Gebak
- > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
38
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Barbietaart te bereiden
De oven voorverwarmen op 150 graden. In beslagkom boter met de mixer glad en luchtig kloppen, eieren 1 voor 1 toevoegen en 4 minuten op de hoogste snelheid mixen. Beslag in schaal scheppen en de bovenkant glad strijken. Cake op rooster in midden van de oven in 60 minuten goudbruin en gaar bakken. Controleer met een satéprikker tegen het einde van de baktijd: prik in het midden van de cake: komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Cake af laten koelen, voorzichtig keren en op rooster verder af laten koelen. In het midden van de cake een gat maken en de pop erin steken. 400 gram marsepein uitrollen tot een cirkel van ongeveer 50 centimeter doorsnede, inkeping tot midden maken en de marsepein losjes om de cake draperen. Van de rest van de marsepein een bovenstukje maken voor de jurk. Een kroontje maken en op het hoofd van de pop drukken. Glazuur maken volgens de aanwijzing op het pak.Jurk met de aardbeienveters,garneerpilletjes en vruchtenballetjes (vastgezet met druppeltjes glazuur) versieren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Onbekend zegt:
ik was het van plan om er een zelf te maken en ik zocht naar google voor een recept en ik heb het gevonden.
franeke zegt:
jacinta zegt:
ernst en bobbie zegt: