Recept
« Terug naar recepten
Basmatirijst met mango
PT30M
Basmatirijst met mango
Een heerlijk basmatirijst met mango recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basmatirijst met mango te bereiden
Schil de ui en hak ze fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een ruime kookpan, voeg de ui toe en laat deze zachtjes zweten. Voeg de rijst toe en bak deze even kort mee, tot de rijstkorrels rondom met olie zijn bedekt. Voeg de tomaten toe en bak nog 1 minuut. Giet al roerend de hete bouillon erbij, doe het deksel op de pan en laat de rijst in 20 minuten gaar worden. Giet eventueel de rijst af. Voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd de mango in stukjes en roer ze met de rozijnen, peterselie en pijnboompitten door de rijst. Warm het geheel nog goed door. Lekker met een oriëntaalse salade.