Recept
« Terug naar recepten
Bastognetoetje
PT30M
Bastognetoetje
Een heerlijk bastognetoetje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lu
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bastognetoetje te bereiden
Verkruimel 8 Bastognekoeken en doe de kruimels op de bodem van 4 glazen dessertschaaltjes. Leg hierop per schaaltje 1 tot 2 eetlepels mandarijnpartjes (uit blik of vers). Schenk hieroverheen vanillevla of slagroomvla. Strooi over de vla wat kruimels Bastognekoek en versier verder met een aantal mandarijnpartjes. Zet de toetjes 30 minuten in de koelkast.
Gebakken nagerecht met appel, vanillevla en Bastognekoeken
Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
3 friszure appels (goudrenet of jonagold)*
0,25 liter vanillevla
10 Bastognekoeken
20-40 gram boter
Vet een ondiepe vuurvaste ovenschaal (doorsnee 20 cm) in met boter. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de 3 friszure appels, deel ze in vieren en snij ze in dunne plakjes. Leg de appelschijfjes in de ovenschaal en giet de vanillevla erover. Verkruimel 10 Bastognekoeken en strooi deze over de vanillevla. Verdeel kleine dobbelsteentjes boter over de Bastognekruimels. Zet de ovenschaal 30 minuten in het midden van de oven. * Op de foto wordt als appelsoort een granny smith afgebeeld, maar veel mensen zullen die te zuur vinden; gebruik liever een goudrenet of jonagold.
Gebakken nagerecht met appel, vanillevla en Bastognekoeken
Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
3 friszure appels (goudrenet of jonagold)*
0,25 liter vanillevla
10 Bastognekoeken
20-40 gram boter
Vet een ondiepe vuurvaste ovenschaal (doorsnee 20 cm) in met boter. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de 3 friszure appels, deel ze in vieren en snij ze in dunne plakjes. Leg de appelschijfjes in de ovenschaal en giet de vanillevla erover. Verkruimel 10 Bastognekoeken en strooi deze over de vanillevla. Verdeel kleine dobbelsteentjes boter over de Bastognekruimels. Zet de ovenschaal 30 minuten in het midden van de oven. * Op de foto wordt als appelsoort een granny smith afgebeeld, maar veel mensen zullen die te zuur vinden; gebruik liever een goudrenet of jonagold.
franeke zegt:
bedankt !!!!!!;)