Recept
« Terug naar recepten
Bataat met een saus van cayennepeper, gember en pi
PT45M
Bataat met een saus van cayennepeper, gember en pi
Een heerlijk bataat met een saus van cayennepeper, gember en pi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De Wassende Maan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bataat met een saus van cayennepeper, gember en pi te bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een grote, zware pan.
Bak hierin de ui tot hij zacht is.
Voeg de knoflook en gember toe en bak ze enkele minuten.
Voeg de bataat en witte kool toe.
Bak de groenten zacht.
Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe.
Schep de groenten door de specerijen.
Voeg de tomaten en het ananassap toe.
Laat de groenten afgedekt zachtjes gaar sudderen.
Schep de pindakaas zorgvuldig door de groenten.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de wortelen, bieten en bananen om met limoensap.
Verdeel dit samen met de koriander over het gerecht.
Serveer hierbij rijst.
Bak hierin de ui tot hij zacht is.
Voeg de knoflook en gember toe en bak ze enkele minuten.
Voeg de bataat en witte kool toe.
Bak de groenten zacht.
Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe.
Schep de groenten door de specerijen.
Voeg de tomaten en het ananassap toe.
Laat de groenten afgedekt zachtjes gaar sudderen.
Schep de pindakaas zorgvuldig door de groenten.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de wortelen, bieten en bananen om met limoensap.
Verdeel dit samen met de koriander over het gerecht.
Serveer hierbij rijst.
jan zegt: