Recept
« Terug naar recepten
Bavarois Granadilla
PT45M
Bavarois Granadilla
Een heerlijk bavarois granadilla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bavarois Granadilla te bereiden
Week de gelatineblaadjes.
Breng voor de bavarois het passievruchtensap met de suiker aan de kook, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze, van het vuur af, aan het passievruchten,suiker mengsel.
Zet het sap koel weg tot het begint te geleren.
Sla de eiwitten stijf.
Klop ca 6 dl slagroom lobbig.
Meng eiwit en slagroom door het gelerende sap.
Giet in kleine, met water omgespoelde eenpersoons vormpjes en laat zo lang mogelijk opstijven in de koeling
(ca. 4 uur indien mogelijk ).
Meng passievruchtensap, sinaasappelsap en een scheut Pasoa door elkaar en zet koel weg.
UITSERVEREN:
Stort de bavarois op borden, serveeer met de coulis plus verse vruchten, bessentajes, mint en wat toefjes slagroom (3/4 dl stijfgeslagen).
Breng voor de bavarois het passievruchtensap met de suiker aan de kook, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze, van het vuur af, aan het passievruchten,suiker mengsel.
Zet het sap koel weg tot het begint te geleren.
Sla de eiwitten stijf.
Klop ca 6 dl slagroom lobbig.
Meng eiwit en slagroom door het gelerende sap.
Giet in kleine, met water omgespoelde eenpersoons vormpjes en laat zo lang mogelijk opstijven in de koeling
(ca. 4 uur indien mogelijk ).
Meng passievruchtensap, sinaasappelsap en een scheut Pasoa door elkaar en zet koel weg.
UITSERVEREN:
Stort de bavarois op borden, serveeer met de coulis plus verse vruchten, bessentajes, mint en wat toefjes slagroom (3/4 dl stijfgeslagen).
George zegt:
George: