KookJij

Bavarois Granadilla

Een heerlijk bavarois granadilla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bavarois Granadilla te bereiden

Week de gelatineblaadjes.
Breng voor de bavarois het passievruchtensap met de suiker aan de kook, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze, van het vuur af, aan het passievruchten,suiker mengsel.
Zet het sap koel weg tot het begint te geleren.
Sla de eiwitten stijf.
Klop ca 6 dl slagroom lobbig.
Meng eiwit en slagroom door het gelerende sap.
Giet in kleine, met water omgespoelde eenpersoons vormpjes en laat zo lang mogelijk opstijven in de koeling
(ca. 4 uur indien mogelijk ).
Meng passievruchtensap, sinaasappelsap en een scheut Pasoa door elkaar en zet koel weg.
UITSERVEREN:
Stort de bavarois op borden, serveeer met de coulis plus verse vruchten, bessentajes, mint en wat toefjes slagroom (3/4 dl stijfgeslagen).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

George

George zegt:
He Bert, ik neem aan dat de hoeveelheid slagroom in de bereiding niet klopt aangezien er maar 3 3/4 dl aangegeven staat in de ingredienten lijst + decoratie slagroom?
George: