KookJij

Bavarois van asperges met bloedsinaasappelsaus

Een heerlijk bavarois van asperges met bloedsinaasappelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bavarois van asperges met bloedsinaasappelsaus te bereiden

Houd van de asperges de punten apart voor de garnering.
De bijna gaar gekookte asperges met het kookvocht(samen 500 gram) in de mixerblender fijn pureren.
1 dl van deze puree met de suiker aan de kook brengen en hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen.
Dit weer bij de overige puree voegen en op ijs laten koelen totdat het begint te stollen.
Spatel vervolgens de slagroom erdoorheen.
Deze massa in bevochtigde vormpjes gieten en in de koelkast laten opstijven.
In de tussentijd het bloedsinaasappelsap aan de kook brengen en licht binden met het in water opgeloste aardappelzetmeel.
Laten afkoelen en als het geheel te dik is, verdunnen met wat bloedsinaasappelsap.
De verse frambozen bestrooien met witte basterdsuiker en citroensap.
De puddinkjes even in een heetwaterbad
zetten en lossen op koele bordjes.
De saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten., gemarineerde frambozen en munttopjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst