Recept
« Terug naar recepten
Bavette op Koreaanse Wijze
PT280M
Bavette op Koreaanse Wijze
Een heerlijk bavette op koreaanse wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
280 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bavette op Koreaanse Wijze te bereiden
1).In een grote kom een marinade maken van de soja saus,de suiker, witte wijn, knoflook, sesam olie en sambal. Blijf roeren tot de suiker goed is opgelost.
2).Marineer de plakjes vlees in de marinade gedurende minimaal 4 uur (beter is 8 uur).
3).Kwast de lenteuitjes in met de rijstolie en grill ze gaar in 4 à 5 minuten en bestrooi ze met een beetje zeezout.
4).Leg de plakjes op een ovenrooster (doe het in 2 of 3 batches) vlak onder de bovengrille en grill het vlees aan beide zijden gedurende 1/2 minuut elk en houd warm.
2).Marineer de plakjes vlees in de marinade gedurende minimaal 4 uur (beter is 8 uur).
3).Kwast de lenteuitjes in met de rijstolie en grill ze gaar in 4 à 5 minuten en bestrooi ze met een beetje zeezout.
4).Leg de plakjes op een ovenrooster (doe het in 2 of 3 batches) vlak onder de bovengrille en grill het vlees aan beide zijden gedurende 1/2 minuut elk en houd warm.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel gestoomde rijst over de borden en verdeel over de rijst de plakjes vlees en de lenteuitjes.