Recept
« Terug naar recepten
BBQ Vleesmarinade van Jamie Oliver
PT70M
BBQ Vleesmarinade van Jamie Oliver
Een heerlijk bbq vleesmarinade van jamie oliver recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
jamie oliver
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe BBQ Vleesmarinade van Jamie Oliver te bereiden
5 kruidnagels
tl komijnzaad
2 tl venkelzaad
1 tl zwarte peper
2 à 3 tl zout
Stamp deze ingredïenten fijn in een vijzel.
goede hoop rozemarijn
10 laurierbladeren
verse tijm
knoflookbol
schil van een sinaasappel
Hak deze ingredïenten fijn.
Doe alles samen in een grote schaal of braadslede en voeg vervolgens volgende ingredïenten toe :
4 tl paprikapoeder
halve fles balsamicoazijn
sap van sinaasappel
8 el extra vergin olijfolie
hele fles ketchup
Meng alles goed door elkaar en smeer het vlees goed in met het mengsel. Je kunt vooraf incisies in het vlees maken om de marinade nog beter te laten doordringen.
Leg het vlees in een braadslede, doe er aluminiumfolie over en laat 1 uur en een kwartier garen in de oven op 180 graden.
(dit voor een hele lamsbout, een hele kip, een ribstuk…)
Achteraf kun je het vlees dan nog eens op de bbq leggen.
tl komijnzaad
2 tl venkelzaad
1 tl zwarte peper
2 à 3 tl zout
Stamp deze ingredïenten fijn in een vijzel.
goede hoop rozemarijn
10 laurierbladeren
verse tijm
knoflookbol
schil van een sinaasappel
Hak deze ingredïenten fijn.
Doe alles samen in een grote schaal of braadslede en voeg vervolgens volgende ingredïenten toe :
4 tl paprikapoeder
halve fles balsamicoazijn
sap van sinaasappel
8 el extra vergin olijfolie
hele fles ketchup
Meng alles goed door elkaar en smeer het vlees goed in met het mengsel. Je kunt vooraf incisies in het vlees maken om de marinade nog beter te laten doordringen.
Leg het vlees in een braadslede, doe er aluminiumfolie over en laat 1 uur en een kwartier garen in de oven op 180 graden.
(dit voor een hele lamsbout, een hele kip, een ribstuk…)
Achteraf kun je het vlees dan nog eens op de bbq leggen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
Binnert zegt: