Recept
« Terug naar recepten
Beemster Classique met in port geglaceerde vijgen
PT20M
Beemster Classique met in port geglaceerde vijgen
Een heerlijk beemster classique met in port geglaceerde vijgen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beemster Classique met in port geglaceerde vijgen te bereiden
Meng de port in een kookpannetje met de 2 soorten suiker en laat de port inkoken tot een siroop. Zorg dat de port niet te hard kookt, zodat er geen bittere smaak kan ontstaan. Schil de vijgen en bak ze licht met boter. Glaceer de gebakken vijgen met een gedeelte van de portsiroop. Probeer de vijgen mooi glanzend te krijgen. Snijd de kaas in mooie vormen. Was de veldsla voordat deze als garnering wordt gebruikt.
paprika_eva zegt: