KookJij

Beemster Classique met in port geglaceerde vijgen

Een heerlijk beemster classique met in port geglaceerde vijgen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beemster Classique met in port geglaceerde vijgen te bereiden

Meng de port in een kookpannetje met de 2 soorten suiker en laat de port inkoken tot een siroop. Zorg dat de port niet te hard kookt, zodat er geen bittere smaak kan ontstaan. Schil de vijgen en bak ze licht met boter. Glaceer de gebakken vijgen met een gedeelte van de portsiroop. Probeer de vijgen mooi glanzend te krijgen. Snijd de kaas in mooie vormen. Was de veldsla voordat deze als garnering wordt gebruikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

paprika_eva

paprika_eva zegt:
en wat doe je met de frambozen...?
Carlien Appelman

Carlien Appelman zegt:
Waar zit jullie restaurant?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Ann, het klopt de port moet echt 1/2 liter zijn. Groetjes Marijke
Ann

Ann zegt:
Ga ik zeker een keer maken> Voor alle zekerheid klopt de hoeveel port 0,5 LITER?