Recept
« Terug naar recepten
Beignets van pompoen met gerookte forel
PT30M
Beignets van pompoen met gerookte forel
Een heerlijk beignets van pompoen met gerookte forel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beignets van pompoen met gerookte forel te bereiden
Snijd de pompoen lengtegewijs in twee. Schil, verwijder de pitten en snijd in schijfjes van 4 mm.
Scheid de eieren. Meng de bloem, eierdooiers en suiker tot een homogeen beslag. Los de gist op in de lauwe melk en laat 5 minuten rusten. Giet het gistmengsel en de olijfolie bij het beslag en meng goed. Laat het deeg 30 minuten rusten.
Mix intussen de forelfilet met het sap van 2 limoenen, een rood pepertje en het kerriepoeder. Voeg de fijngesneden schil van sinaasappel en limoen eraan toe. Spatel het stijfgeklopt eiwit onder het beslag. Besmeer de pompoen-driehoekjes met de forelmousse. Dip ze in het beslag en frituur op 180°C.
Laat ze uitlekken en serveer onmiddellijk met grof zout en limoenpartjes.
Scheid de eieren. Meng de bloem, eierdooiers en suiker tot een homogeen beslag. Los de gist op in de lauwe melk en laat 5 minuten rusten. Giet het gistmengsel en de olijfolie bij het beslag en meng goed. Laat het deeg 30 minuten rusten.
Mix intussen de forelfilet met het sap van 2 limoenen, een rood pepertje en het kerriepoeder. Voeg de fijngesneden schil van sinaasappel en limoen eraan toe. Spatel het stijfgeklopt eiwit onder het beslag. Besmeer de pompoen-driehoekjes met de forelmousse. Dip ze in het beslag en frituur op 180°C.
Laat ze uitlekken en serveer onmiddellijk met grof zout en limoenpartjes.