Met dit recept heb ik een prijs (8 soorten mayonaise) gewonnen bij Jean Bâton.
Lekker lunchgerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Broodje warm gerookte forel met rode biet en mierikswortel
PT20M
Broodje warm gerookte forel met rode biet en mierikswortel
Zalig broodje! Het lekkerste natuurlijk met een verse gerookte forel, maar als je de gerookte forel uit een pakje even verwarmd in een koekenpan krijgt deze ook veel meer smaak.
De combinatie met wat uienringetjes en de rode biet mierikswortelpuree is verrukkelijk
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje warm gerookte forel met rode biet en mierikswortel te bereiden
- Pel het sjalotje. Snij in dunne ringen.
- Snij de rode biet in kleine stukjes. Pureer de rode biet in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Roer de mierikswortelroom door de rodebietenpuree. Maak eventueel op smaak met peper en zout.
- Verwarm de gerookte forelfilets kort in een koekenpan (zonder olie of boter, alleen verwarmen)
- Snij de broodjes dwars open.
- Beleg de onderkant van de broodjes met een blaadje sla. Leg daarop de licht verwarmde forelfilets. Leg hierop een flinke lepel rodebietenpuree. Garneer met uiringetjes.
- Bovenkant erop en smullen maar!