Recept
« Terug naar recepten
Belgische Rundvleessoep
PT200M
Belgische Rundvleessoep
Een heerlijk belgische rundvleessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Belgische Rundvleessoep te bereiden
-De runderschenkel samen met het mergpijpje, rundvleesblokjes, bier, laurierblaadjes en bouillonblokjes in een soeppan opzetten, pan afvullen met water.
-Als alles kookt het vuur laag zetten en met deksel op de pan 3 uur laten trekken.
-Van het gekruid gehakt balletjes draaien en deze in een beetje boter bruin bakken, laten uitlekken en even wegzetten.
-Als de 3 uur om zijn, de soep zeven en het rundvlees eruit halen en klein snijden,ook het vlees van de schenkel,dit is inmiddels van het bot afgekookt. (de rest kan je aan de hond geven of weggooien).
-Het rundvlees samen met de gehaktballetjes terug in de bouillon doen en op zacht vuur laten koken.
-De spaghetti fijn breken en samen met de ontbijtkoek in de soep doen en zacht laten koken tot de ontbijtkoek opgelost is en de spaghetti gaar.
-De fijngesneden selderij erdoor roeren en de soep serveren.
-Als alles kookt het vuur laag zetten en met deksel op de pan 3 uur laten trekken.
-Van het gekruid gehakt balletjes draaien en deze in een beetje boter bruin bakken, laten uitlekken en even wegzetten.
-Als de 3 uur om zijn, de soep zeven en het rundvlees eruit halen en klein snijden,ook het vlees van de schenkel,dit is inmiddels van het bot afgekookt. (de rest kan je aan de hond geven of weggooien).
-Het rundvlees samen met de gehaktballetjes terug in de bouillon doen en op zacht vuur laten koken.
-De spaghetti fijn breken en samen met de ontbijtkoek in de soep doen en zacht laten koken tot de ontbijtkoek opgelost is en de spaghetti gaar.
-De fijngesneden selderij erdoor roeren en de soep serveren.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Met deze soep kan je alle kanten uit, hij is zo al erg lekker maar je kan er ook b.v. ui, bloemkool en wortel doordoen, of net wat je lekker vind.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
±Gerard van der Leeuw zegt:
apu zegt:
apu zegt: