Recept
« Terug naar recepten
Benedict eieren
PT10M
Benedict eieren
Een heerlijk benedict eieren recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
eirecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Benedict eieren te bereiden
Bak de gekookte ham zachtjes in wat boter in de koekenpan. Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met boter. Pocheer de eieren*). Leg de plakjes ham op het geroosterde brood en schep de eieren op de ham. Schep er wat warme Hollandaisesaus*) over en serveer meteen.
*) Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht, en net iets onder het kookpunt. Het meest bekend is het pocheren van eieren, die men uit de opengebroken schil direct in bijna kokend water laat vallen.
*) Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht, en net iets onder het kookpunt. Het meest bekend is het pocheren van eieren, die men uit de opengebroken schil direct in bijna kokend water laat vallen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ap zegt:
Michiel Disseldorp zegt:
Je breekt het ei boven de pan en dan "vouw" je met twee vette lepels het eiwit om de dooier.
als dit niet lukt neem je een beetje plasticfolie dat je hebt ingevet. Dit hang je in een kopje en doet het ei hierin, het folie van boven dichtknopen en dit in heet water hangen, Veel Succes, groeten Michiel.
liliane zegt: