Recept
« Terug naar recepten
Berlijnse kipfricassee
PT90M
Berlijnse kipfricassee
Een heerlijk berlijnse kipfricassee recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Berlijnse kipfricassee te bereiden
Leg het braadkuiken in een niet te grote pan en giet er zoveel kokend water op dat het braadkuiken bijna onder water staat.Voeg de in stukken gesneden ui,selderij,peterselie,stukje wortel peper en zout toe en kook het braadkuiken op een zacht vuur 1 uur gaar.Leg de sausijsjes in warm water en kook ze op een zacht vuur in 30 min.gaar.Haal de kip en de worstjes uit de pan en laat ze zover afkoelen dat ze handteerbaar zijn.Haal het kippevlees van de botjes en verwijder het vel.Snijd het kippevlees wat kleiner en snijd de sausijsjes in plakjes.Zeef de kippebouillon en doe 500 mililiter hiervan in een pan.Voeg de witte wijn,citroensap,de in stukjes gesneden ham,de uitgelekte champignons en asperges,kappertjes en zure room toe.Laat alles heet worden en proef hoeveel peper en/of zout bij moet.
Lekker met rijst of gekookte aardappelen.
Lekker met rijst of gekookte aardappelen.
liske zegt: