Recept
« Terug naar recepten
Bettine met zalm en rauwe ham
PT25M
Bettine met zalm en rauwe ham
Een heerlijk bettine met zalm en rauwe ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
meneer ooijer
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bettine met zalm en rauwe ham te bereiden
Maak eerst twee maal twee Ciabatta sneetjes klaar, ingevet met olijfolie en knoflook, in de oven. Ze moeten net even stevig zijn aan de bovenkant, maar een echt kleurtje is nog ongewenst. Leg een plakje rauwe ham op elk sneetje brood.
Snij de zalm in 12 plakjes. De kaas in 4 plakjes. De asperges in 12 stukjes. Leg op een broodje: zalm - kaas - zalm - asperge (*3) - zalm. Bestrooien met de kruiden. En in mijn eerste probeersel: met overgebleven kruiden en asperges er naast in het ovenschaaltje.
Alles een kwartier in de heel hete oven en smullen maar! De zalm krijgt de smaak van een warm gerookte zalm en de kaas is helemaal nauwelijks te beschrijven :-)
Snij de zalm in 12 plakjes. De kaas in 4 plakjes. De asperges in 12 stukjes. Leg op een broodje: zalm - kaas - zalm - asperge (*3) - zalm. Bestrooien met de kruiden. En in mijn eerste probeersel: met overgebleven kruiden en asperges er naast in het ovenschaaltje.
Alles een kwartier in de heel hete oven en smullen maar! De zalm krijgt de smaak van een warm gerookte zalm en de kaas is helemaal nauwelijks te beschrijven :-)