KookJij

Bewaarwafels

Een heerlijk bewaarwafels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bewaarwafels te bereiden

Boter en suiker (of zoetstof) laten smelten.
Eierdooiers toevoegen, al zevende de bloem toevoegen en goed omroeren!
Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig ondermengen.

Nu de wafels bakken. Je kan ze heel lang bewaren in een gesloten koekendoos en ook invriezen.

Mijn kookverhaal (Marianne jaspaert)

Tip: als je bakt met een wafelijzer in de vorm van hartjes is het een leuk wafeltje voor kindjes of voor leerkrachten om samen met de kindjes van de klas te maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

solo

solo zegt:
dank u Yoke voor de verklaring van solo;)
Indien iemand solo niet kent dan gebruik je hard bakboter van een ander merk, harde boter geeft de vastheid aan de wafels waardoor ze dus ook goed te bewaren zijn.:p
yoke

yoke zegt:
Solo is harde bakboter...;)
gerda   pipers

gerda pipers zegt:
Hoi Marianne, Wat is
SOLO voor produkt?????
Kun je mij dat mailen,
Bedankt Gerda
assy54

assy54 zegt:
Hoi Marianne,

Wat is solo?

Groetjes,
Assy;)