KookJij

Biefstuk met appelstroop-champignonsaus

Een heerlijk biefstuk met appelstroop-champignonsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Frutesse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk met appelstroop-champignonsaus te bereiden

- Snipper de ui en de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snij ze in plakjes.
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken op hoog vuur rondom bruin. Verhit de biefstukken 2 à 3 minuten per kant. Neem de biefstukken uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

- Fruit de uiensnippers en de knoflook in het achtergebleven bakvet tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak nog 2 minuten. Roer de appelstroop en de sojasaus erdoor. Voeg de vleesfond toe en laat het vocht tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de saus bij de biefstukken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst