KookJij

Hazenpeper "de Eetkamer"

Dit recept stond eens in de nieuwsbrief van een van mijn favoriete restaurants. Het restaurant bestaat inmiddels helaas niet meer, maar ik ben blij dat ik ieder geval het recept nog heb.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazenpeper "de Eetkamer" te bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en marineer het vlees hierin gedurende 24 uur, afgedekt in de koelkast.
  2. Bak de stukjes vlees aan in de boter. (lichtbruin)
  3. Voeg het garnituur van de marinade toe. (zonder vocht)
  4. Strooi de bloem over het vlees en vermeng dit goed onder elkaar. (Op laag vuur en goed blijven roeren tot de bloem goudgeel wordt)
  5. Voeg de bouillon toe en vermeng alles tot het een geheel is.
  6. Laat het vlees op een laag vuur langzaam garen. (blijven roeren) Zo nodig bouillon toevoegen.
  7. Als het vlees gaar is, dit uit de saus nemen.
  8. De saus zeven en de peperkoek en de appelstroop toevoegen. Glad roeren.
  9. Bak de spekblokjes, de ui en de paddestoelen.
  10. Voeg het vlees, spek, ui, paddenstoelen, zilveruitjes, en goudrenetten toe aan de saus.
  11. Vermeng alles goed onder elkaar en verwarm de hazenpeper tot minimaal 80 graden. Breng verder op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveren met (uiteraard) rode kool, stoofpeertjes en aardappelpuree. Appelmoes kan ook heel goed hierbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst